Saturday, October 11, 2014

Do It Right Way

Bismillah. Assalamualaikum.

It's been so long right? Debu pekat gelemat dah kat sini. *Dah tahun lima medical study katakan*

Topik yang datang mengelap site berdebu hari ni ialah: do it right way.

Apa yang nak kena dibuat dengan betul tu?

Cari jodoh. Maaf, cakap pasal benda ni. Sebab bapak bising dah... so pressure dalam kepala tu banyak sikit.

Abah cakap, dalam bab cari jodoh, kena ada short list. Siapakah orang yang mungkin sesuai lagi sekufu dan berkenan di hati...

Abah cakap lagi, kalau dah ada subject target, kena mula berusaha perlahan-lahan ke arah nak membina rumahtangga. Benda itu la yang nak kena dibuat dengan betul.

Jangan ada tindakan yang didahulukan dengan persepsi-persepsi seperti:
Dia suka aku
Dia tak suka aku
Just do it, the right way. Ini bukan cerita perigi cari timba. Ini cerita orang yang tidak malas berusaha.

Kaji fitrah kelakuan manusia serba lemah, berdoa kepada Allah. InsyaAllah nanti dibukakan jalan...

Orang perempuan, sangat penting untuk kita selalu berasa yakin dengan diri sendiri. Sebab keyakinan itu akan terserlah ke luar. Baru la orang lain pun yakin dengan kita. Jangan penuhkan kepala dengan gosip, tapi penuhkan dengan ilmu. Jangan mengharapkan orang datang mencurah kasih semata untuk kita, tapi kita kena bersedia untuk memberi sayang kepada orang lain. Baru la boleh jadi pelengkap hidup orang.

Okay. Babai. Nak gi oncall.


 

0 Throw your words, write good:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment