Monday, February 6, 2012

Tudung Labuh~Dakwah Bulat

Assalamualaikum.

Alhamdulillah. ALLAH dah bagi dia kekuatan, hidayah dan sebagainya untuk dia berubah.

Erk!

Kejap. Sebenarnya saya baru tertahu ada la seorang kawan [which is not really kawan la, tapi budak satu batch masa sekolah dulu] dah ubah gaya dirinya, in the meaning of tudung.

Status dia kat fesbug semuanya berbentuk peringatan. Alhamdulillah.

Eh eh anda Cik Bihah bila lagi nak berubah daripada status mengarut kepada status yang berbentuk peringatan? Bukan ke memberi peringatan tu disukai oleh Nabi SAW? (garu pipi, garu kepala dalam hati)

Peringatan untuk saya yang terkena di batang hidung sendiri, dan mungkin orang lain juga.

Alhamdulillah. syukur. gembira sebenarnya.

Daripada tudung yang macam ini...


Dia dah pakai tudung yang mcam ni...


alhamdulillah. syukur bebenor teman rase...

Semoga dia istiqamah dan diberikan kekuatan untuk terus mengekalkan imej itu. Sejuk mata memandang. 

Teringat orang Terengganu panggil tudung yang macam ini sebagai dakwah bulat. Kalau tudung tu segi tiga dan besar, diorang panggil dakwah segi tiga.

Insyaallah dia akan jadi lebih baik, dan saya juga insyaALLAH.

Perubahan itu bukan sepantas kilat.
Kadang-kadang boleh jadi serta merta dan ada juga yang lambat.
Hari ini diorang mungkin tak jaga ikhtilat.
Tapi siapa tahu esok ALLAH angkat darjat.
Lebih baik daripada kita yang kadangkala perasan hebat.

Doa dari jauh...

nana.

2 Throw your words, write good:

Anonymous said...

salam..
suke ayat ending tuh,,
mohon share,ea..
jzkk.:)

Rabbuna yusahhil.

Dr K.Nabihah said...

tafaddhal... semoga bermanfaat

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment