Monday, October 29, 2012

I Am A Lady Already

Bismillah. Salam alaik.

I am already a lady that I have to fit my mind with the Qs of marriage.

If you are asked about being married, memang la takkan sedia sampai bila-bila. (Ohoh ni macam ayat Min Edina adik Ked Flop aka Khalid Faizal Musa)


Kalau nak suruh saya kahwin sekarang, memang sungguh kakiku dah awal-awal lari pergi sembunyi kat Pantai Baltim.

But when daddy asks you to give your hands to another man?

I am not even 21 yet. Reaching 20 soon.

Maybe because daddy had never heard about me having a boyfriend.

Maka saya rasa agak besar la impak kata-kata hikmat yang ada diucapkan dalam usrah-usrah: couple itu haram ~ sape je yang nak cari dosa free. (orang yang memang tak reti haram halal lain cerita la)

Siapa je yang tak nak ada partner yang akan stay dengan kita. Nak la! Cuma kadang-kadang perempuan ni (saya la kot) eksyen nampak macam nak tutup pintu je. Tamau la gitu...

Jom, cari boyfriend yang akan jadi suami. InsyaAllah dengan petunjuk dan hidayahNya, ada la seorang pemilik tulang rusuk tu. (As a medical student, I don't really like the sentences talking about boys and girls and the ribs. Sebab kalau tengok slide x-ray yang belong to a male, I kira tulang rusuk dia cukup je semua. And my mummy never told me that I have one of my ribs transplanted during infant.)

2 Throw your words, write good:

cinta cukulet said...

dulu masa study, bila tngok ada kawan2 yg dh kawen, akak fkir sweetnya kawen awal2, mcm seronok je, bahagia je...tapi bila dah start keje ni, akak syukur sangat sebab tak kawen lg, sebab akak rasa akak mmg tak mampu nak hold the responsibility (lebih2 lg kalau ada anak) Masa yang ada mmg limited, and akak sendiri mmg terkejar2..kalau ada suami mesti dh terabai! Itulah..Allah know best, sebab tulah jodoh belum sampai kot hehehee....

Tapi itu bagi akak aje, lain org lainlah jalan hidupnya. Kekuatan masing2 kan tak sama..if u think u can handle it well..just go on!Kalau dh jodoh kan.. :)

Dr K-on said...

hai kak cukulet!
tu la kan. tgk senior2 pun rasa macam takut je. yg ada anak lagi la...
takpe, sbb jalan cerita kita Allah yg pegang. ye dop?

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment