Wednesday, January 30, 2013

Kesian Dia Tak Matang

Bismillah.
Salam 'alaik.

Emotional hijacking. Tapi selagi mana prefrontal lobe ni berfungsi dengan baik, kurniaan dari Allah maka insyaAllah saya tidak akan bertindak melulu. Yang di-fire tu bukan agama Allah, bukan Rasulullah so buat apa saya nak marah. Firstly agak panas jugak la tapi memikirkan sesetengah manusia ada masalah penyakit hati, so saya tidak ada daya untuk memberi hidayah kepada manusia lain.

Sebab dia tak matang, so dia tak cuba untuk menyelesaikan masalah itu. Yang dia buat hanyalah untuk menembak dan menyerang.

Seriously Allah bagi buku tu dan Allah test time tu jugak ilmu tu. Mulut abah saya masin la.

Takpe la. Biarkan dia berapi sorang diri dulu. InsyaAllah semoga nanti Allah bukak pintu hati dia untuk nampak segalanya.

Alhamdulillah, Allah bagi ilmu yang sejak dulu diberikan melalui abah, so manfaatkan lah ilmu tu. Sebab dah masuk kerja nanti lagi besar dugaannya. Bila dah ada ilmu dan pengetahuan baru la tak jadi macam tong yang kosong kan. Bunyi je bising isi tadak.

Nak bawak cerita?

Tak kisah. Dosa sendiri tanggung.

Nak reka cerita?

Tak kisah. Dosa sendiri tanggung.

Siapa suruh tak tanya dulu.

Kesian dia menyokong gerakan yang memperjuangkan Islam dengan akhlak, tapi dia sendiri gagal me-manifestasikan akhlak seorang Muslim dengan baik.

0 Throw your words, write good:

:a: :b: :c: :d: :e: :f: :g: :h: :i: :j: :k: :l: :m: :n:

Post a Comment